top of page
IMG_3265.JPG

סדנאות והרצאות למורים

סדנאות העצמה: הרגלים מנצחים - כוחות לילד ולמורה:

 

בחזית רבת האתגרים הזאת, מול הילדים של כולנו, עומדים בכל יום ויום עובדי ההוראה. בני אדם. בעצמם הורים לילדים, בעצמם בנים ובנות להורים, כפופים לנהלים ולמנהלים - עומדים מול כיתה ומנהיגים אותה. לא כולם נולדים מנהיגים, אבל כולם עומדים בחזית הזאת מידי יום. מתוך הבנה עמוקה זאת בנתה איתקה סדנת קואוצ'ינג מותאמת במיוחד עבורם בנושא הרגלים מנצחים, סדנה שתקנה למשתמשים בה את הכלים ואת היכולת להתמודד עם האתגרים העומדים בפניהם, להתקדם לעבר השגת המטרות שלהם, ולהגשים את עצמם.

מטרת הסדנה להעניק למורים ידע וכלים נגישים לשימוש הן בחייהם האישיים והן במסגרת העבודה בכיתה או בגן, עם התלמידים, עם הורי התלמידים ועם עמיתיהם המורים.

 

סדנאות העשרה, השתלמויות והרצאות מקצועיות:

 

אנו מעבירים גם הרצאות, סדנאות והשתלמויות למורים ולחברי סגל הוראה בבתי ספר, סביב נושאים הקרובים לליבם של אנשי חינוך כמו גם לליבו של כל הורה ואדם באשר הוא. אלה נערכות בשלל נושאים, כמפורט להלן, זוכות למשובים נלהבים ולהצלחה רבה בקרב קהל המורים:

 

  • על הקשר בין מוטיבציה, ערכים ותקשורת בין אישית: הרצאה שמטרתה לזהות ולהבין מהם הערכים האישיים  המניעים כל אחד מאיתנו, מהי משמעותם עבורנו ואיך משפיעים אלה על המוטיבציה הפנימית שלנו ועל הבחירות שאנחנו עושים, וגם - איך משפיעים כל אלה על התקשורת בינינו? ואיך תקשורת בין אישית מקרבת ("מודל מרשל") תעזור לנו לגשר על הפערים הקיימים בין הערכים האישיים שלנו לבין אלה של הסובבים אותנו?

  • סיפורי סבתא: על החסמים והמגבלות שאנו משיתים על עצמנו בדרך להצלחה ולהגשמת מטרותינו: מהם חסמי ההצלחה שלנו? אותם "סיפורי סבתא" שאנחנו מספרים לעצמנו כשאנחנו משכנעים את עצמנו שלא נצליח? אילו סטריאוטיפים אנחנו שמים על עצמנו ועל אחרים? ואיך נתמודד עם תבניות החשיבה המקובעות שלנו?

  • על ניהול זמן: אנחנו מנסים לעשות המון דברים בו זמנית, והרבה פעמים מפספסים את הרגע עצמו, לא חיים את הכאן והעכשיו. לייצר שעה אפקטיבית זו מיומנות שניתן ללמוד, כדי להיות אפקטיביים יותר, וגם - איך זה משפיע על האושר שלנו?

  • על ניהול סטרס: מי לא עמד, לפחות פעם אחת בימי חייו, במצב לחץ? איך ולמה זה קורה? על הקשר ההדוק בין המחשבה לגוף: מה קורה לגוף שלנו במצב לחץ ואיך מתמודדים? נמפה דרכי התמודדות שונות במישור הגופני, המנטלי והרגשי.

  • הפרעת קשב - פנים ושמות: נושא חשוב מאין כמוהו לאנשי הוראה ולכל סוכן חיברות אפשרי. מהי הפרעת קשב וריכוז? מה קורה במוח של ילד עם הפרעה כזו? ובזה של מבוגר? נעמוד על התהליכים הכימיים המתרחשים במוח, ועל ההשלכות של אלה על ההתנהגות היומיומית שלנו, נבין למה ילדים עם הפרעת קשב וריכוז מפריעים, לא מקשיבים, חולמים....נלמד איך להתמודד איתם ואיך גישה נכונה הנובעת מהבנה אמיתית של מקורות התנהגותם, יכולה להרים אותם גבוה גבוה, וגם להקל על סביבתם.

  • מישהו לסמוך עליו*: על תקשורת בין אישית אפקטיבית  - זו שמתבטאת בדיבור, וזו שמעבר למילים. נדבר על מעגלי התקשורת במוח - מהמערכת הסימפתטית עד שפת הגוף ועד לשפה המדוברת. נדבר על התקשורת שלנו עם עצמנו, על ההשפעה שלה על הסובבים אותנו, ועל חשיבותה של ההקשבה.
    (*להרצאה זו יש גירסה מורחבת, המשלבת שעה של מוסיקה וריקודי סלסה)

  • לאן כולם רצים? "טרנד הריצה כבש בסערה בשנים האחרונות את עולם הכושר ונדמה שיותר ויותר אנשים בוחרים לרוץ על פני פעילויות אחרות" (החדשות 13, אוג' 2017) אז נכון שהיא מתאימה לכווווווולם, ניתנת לביצוע כמעט בכל מקום, בריאה, מחטבת, שורפת קלוריות, מאריכה חיים, משפרת זוגיות, ועוד. לספורט בכלל ולריצה בפרט יש שלל יתרונות נראים לעין, כולם נכונים. אבל יש עוד, מעבר לכך.

מתוך משוב סיכום שנערך בפסג"ה - מרכז איזורי לפיתוח סגלי הוראה בכפר סבא:

משוב.png

רכישת ידע וכלים:

Capture2.PNG
משוב2.png

דרכי הוראה ולמידה בהשתלמות:

Capture.PNG

ומה שהמשתלמים ביקשו להוסיף...

כתבו לנו

הודעתך נשלחה בהצלחה, תודה!

bottom of page